Guide

Q 1. In the given document Clear All the Formatting applies to Heading MSCIT.
Solution: Select word of Heading After that
                 Go to Home Tab -> Click on Clear All Formatting from Font Group.
                 Click the mouse other place than the selected Word in the Document.

Q 2. In the given document, Change the font size to 20pt of first sentence.
Solution: Select first Sentence After that
                 Go to Home Tab -> From font group select Font Size and increase text size to 20pt.
                 Click the mouse other place than the selected Word in the Document.
Q 3. In the given document, Change the font Color of Third sentence to red.
Solution: Select Third Sentence After selection
                 Go to Home Tab -> Click on the red Color from Text Color Palate of font group.
                 Click the mouse other place than the selected Word in the Document.
Q 4. In the given document, highlight text of 5th word of third sentence to Yellow.
Solution: Select 5th word of Third Sentence After
                 Go to Home Tab -> Click on the Yellow Color from Text Highlighted Color Palate.
                 Click the mouse other place than the selected Word in the Document.

Q 5. In the given document, Change the case of fifth sentence Title Case.
Solution: Step 1:  Select fifth Sentence of the document,
Step 2:  Go to Home Tab ->From Font Group Click the Capitalize Each Word from Change Case.
Step 3:  Click the mouse other place than the selected Sentence in the Document.

Q 6. n the given document, Change the font to “Arial “of first sentence.
Solution: Step 1: Select first Sentence of the document,
Step 2:  Go to Home Tab ->From Font Group Select the Arial font from Font Name.
Step 3:  Click the mouse other place than the selected Sentence in the Document.

Q 7. n the given document, Change the Alignment to Center of Heading of given passage.
Solution: Step 1: Select Heading “MSCIT “of given passage of the document,
Step 2: Go to Home Tab ->From Paragraph Group click the center Align from Alignment.
Step 3: Click the mouse other place in the Document and submit the answer.

Q 8. In the given document, Change the Line Spacing Rule to Double of Given all sentences.
Solution: Step 1: Select all Sentence of the document,
Step 2:  Go to Home Tab ->From Paragraph Group Select the Double or 2 from Line and paragraph Spacing.
Step 3:  Click the mouse left button once in the Document and submit the answer.

Q 9. In the given document, Change the font size of first Sentence to 14 and Style Bold after that Change the Text color to Red.ex8
Solution: Step 1: Select 1st Sentence of the document,
Step 2:  Go to Home Tab ->from font Group Select the text Size 14.
Step 3: Click Bold from Font Style.
Step 4: Select on the Red Color from Text Color Palate.
Step 5:  Click the mouse left button once in the Document and submit the answer.
Step 6:  Click on the Cancel Button and Close Word Application.

Q 10. In the given document, Change the Formatting Styles to Strong of Heading MS WORD.
Solution: Step 1: Select Heading “MS Word”,
Step 2:  Go to Home Tab ->From Styles Group Select Strong.
Step 3:  Click the mouse left button once in the Document and submit the answer.

Q 11. In the given document, create a Table from Insert Tab below the Paragraphs.
Solution: Step 1: Go to Insert Tab ->From Table Group Click on Insert Table.
Step 2: Go to Insert Tab ->Enter Rows and Columns Numbers and click Ok.
Step 2: Click the mouse left button once in the Document and submit the answer.
Step 4:  Click on the Cancel Button and Close Word Application.

Q 12. In the given document, insert a Shape in the page.ex12
Solution: Step 1: Go to Insert Tab ->From Illustrations Group Click on Shape.
Step 2:  Go to Insert Tab ->Click on any Shape and Drag it on the document.
Step 2:  Click the mouse left button once in the Document and submit the answer.
Step 4:  Click on the Cancel Button and Close Word Application.

Q 13. In the given document, insert a Hyperlink “ www.Google.com “ to the first word of 11th Sentence. 
Solution: Step 1: Go to Insert Tab ->From Link Section Click on Hyperlink.
Step 2: In the Dialog Box enter www.google.com to the Address Bar at the last field.
Step 2:  Click the mouse left button once in the Document and submit the answer.
Step 4:  Click on the Cancel Button and Close Word Application.

Q 14. In the given document, insert a Bookmark “ Hi “ end of the content.
Solution: Step 1: Go to Insert Tab ->From Link Section Click on Bookmark.
Step 2: In the Bookmark name box enter word “ Hi “ and click on Add button.
Step 2:  Click the mouse left button once in the Document and submit the answer.
Step 4:  Click on the Cancel Button and Close Word Application.

Q 15. n the Given document, make “Drop cap In Margin” to the first word of the paragraph.
Solution: Step 1: Select the First word of the paragraph.
Step 2: Select Margin from Drop Cap.
Step 3:  Go to Insert Tab ->From Text Section Click on Drop Cap.
Step 4:  Click the mouse left button once in the Document and submit the answer.
Step 5:  Click on the Cancel Button and Close Word Application.

Q 16. In the given document, insert a 5 point star shape.
Solution: Step 1: Go to Insert Tab ->From Illustrations Section Click on Shapes.
Step 2: In the list of Shapes Stars and Banner Select 5 Point Star Shape and drag it on the Page.
Step 2:  Click the mouse left button once in the Document and submit the answer.
Step 4:  Click on the Cancel Button and Close Word Application.

Q 17. In the Given document, give Line and paragraph spacing “Double” to the paragraph.
Solution: Step 1: Select all Sentence of the document,
Step 2:  Go to Home Tab ->from Paragraph Group Click Line and paragraph spacing.
Step 3: Click 2.0 from Options.
Step 5:  Click the mouse left button once in the Document and submit the answer.
Step 6:  Click on the Cancel Button and Close Word Application.

Q 18. In the Given document, change the Background Color of the page to Light Green.
Solution: Step 1:  Go to Design Tab ->from Right side page Background Group Click on Page Color.
                 Step 2: Select Light Green from the color options.
Step 3:  Click the mouse left button once in the Document and submit the answer.
Step 4:  Click on the Cancel Button and Close Word Application.

Q 20. In the given Document, Change Left margin of the page to 1.5 inches.
Solution: Step 1:  Go to Page Layout Tab ->from left side page Setup Group Click on Margins Option.
Step 2: Click on Custom Margins.
Step 2: From Page Setup Dialog Box Margins Tab increase Left Margin to 1.5 “and Click on Ok Button.
Step 3:  Click the mouse left button once in the Document and submit the answer.
Step 4:  Click on the Cancel Button and Close Word Application.

Q 21. In the given document, Change the page orientation to Landscape.
Solution: Step 1: Go to Page Layout Tab ->from left side page Setup Group Click on Orientation Option.
Step 2: Click on Landscape.
Step 3: Click the mouse left button once in the Document and submit the answer.
Step 4: Click on the Cancel Button and Close Word Application.

Q 22. In the given document, Change the page Size to Paper A4.
Solution: Step 1: Go to Page Layout Tab ->from left side page Setup Group Click on Size Option.
Step 2: Click on A4 Size from given paper sizes.
Step 3: Click the mouse left button once in the Document and submit the answer.
Step 4: Click on the Cancel Button and Close Word Application.

Q 23. In the given document, Turn On the page line numbers to Continuous.
Solution: Step 1: Go to Page Layout Tab ->from left side page Setup Group Click on Line Numbers.
Step 2: Click on Continuous.
Step 3: Click the mouse left button once in the Document and submit the answer.
Step 4: Click on the Cancel Button and Close Word Application.

Q 24. In the given document, Set first Paragraph left Indent to 1 inch.
Solution: Step 1: Go to Home Tab ->See Paragraph Group Click on Left Indent 1 Time.
Step 2: Mouse click once on the Document and submit the answer.
Step 3: Click on the Cancel Button and Close Word Application.

Q 25. In the given document, Correct spelling & Grammar of the document.
Solution: Step 1:  Go to Review Tab ->From Proofing Section Click on Spelling & Grammar.
                 Step 2: Right side of page this command gives wrong word and suggestions.
Step 3: Select the right word from suggestion and click on change button.
Step 4:  Click the mouse left button once in the Document and submit the answer.
Step 5:  Click on the Cancel Button and Close Word Application.

Q 26. In the given document, remove all the comments from document.
Solution: Step 1: Go to Review Tab ->From Comment Section Click on Delete.
Step 2: click on Delete all comments in the Documents.
Step 3: Click the mouse left button once in the Document and submit the answer.
Step 4: Click on the Cancel Button and Close Word Application.

Q 27. In the given document, Protect the document by Restrict Editing Option on review Tab.
Solution: Step 1: Go to Review Tab ->From Protect Group Click on Restrict Editing.
Step 2: Right side of page this command gives Protect Editing Option.
Step 3: Click on Check Box Formatting Restriction.
Step 3: Click on Check Box Editing Restriction.
Step 3: Click on Yes Start Enforcing Protection.
Step 3: Enter Password on the Password field.
Step 3: Re Enter Same Password on the Password field.
Step 4: Click the mouse left button once in the Document and submit the answer.
Step 5: Click on the Cancel Button and Close Word Application.

Q 28. In the given document, Change the document view to Editing Mode print Layout Mode from view Tab.
Solution: Step 1: Go to View Tab ->From Views Section Click on Print Layout.
Step 2: click on Delete all comments in the Documents.
Step 3: Click the mouse left button once in the Document and submit the answer.
Step 4: Click on the Cancel Button and Close Word Application.

Q 29. In the given document, Show Ruler in the document from view Tab.
Solution: Step 1: Go to View Tab ->From Show Section Click on Ruler.
Step 3: Click the mouse left button once in the Document and submit the answer.
Step 4: Click on the Cancel Button and Close Word Application.

Q 30. In the given document, set Page Zoom size 120 % from View tab
Solution: Step 1: Go to View Tab ->from zoom Section Click on zoom.
Step 2: Increase Percent by percent option.
Step 3: Click the mouse left button once in the Document and submit the answer.
Step 4: Click on the Cancel Button and Close Word Application.

Q 31. In the given document, apply font effect Strikethrough and Small Caps to fourth sentence from Home Tab.
Solution: Step 1: Select Fourth Sentence.
Step 2: Go to Home Tab ->from keyboard press Ctrl + D.
Step 3: From Font Dialog Box Click on Strikethrough and Small Caps from Effect section.
Step 4: Click the mouse left button once in the Document and submit the answer.
Step 5: Click on the Cancel Button and Close Word Application.

Q 32. In the given document, Apply font effect Superscript to third& fifth sentences.ex32	
Solution: Step 1: Select Third and Fifth Sentence.
Step 2: Go to Home Tab ->from keyboard press Ctrl + D.
Step 3: From Font Dialog Box Click on Superscript from Effect section.
Step 4: Click the mouse left button once in the Document and submit the answer.
Step 5: Click on the Cancel Button and Close Word Application.

Q 33. In the given document, Apply font yellow to 1st and Dark blue to 7thsentences.
Solution:  Step 1: Select First Sentence.
Step 2: Go to Home Tab ->from Font Group Text color Palate Select Yellow Color.
Step 1: Select Seventh Sentence.
Step 2: Go to Home Tab ->from Font Group Text color Palate Select dark Blue Color
Step 4: Click the mouse left button once in the Document and submit the answer.
Step 5: Click on the Cancel Button and Close Word Application.

Q 33. In the given document, Change Font Size 14 pt, Apply font style bold and Double underline to the second word of first Sentence in the document.
Solution: Step 1: Select second word of first Sentence in the document.
Step 2: Go to Home Tab ->from Font Group increase font size 14.
Step 2: Go to Home Tab ->from Font Group style section click on Bold and Select Double Underline from underline list.
Step 4: Click the mouse left button once in the Document and submit the answer.
Step 5: Click on the Cancel Button and Close Word Application.


Q 34. In the given document, Change the Alignment to Center of all text of given passage.
Solution:  Step 1: Select the document by Ctrl +A.
Step 2: Go to Home Tab ->from Paragraph Group Click on Center Alignment.
Step 3: Click the mouse left button once in the Document and submit the answer.
Step 4: Click on the Cancel Button and Close Word Application.

Q 35. In the given document, Insert a Rectangle Shape and write a text "Document “on it.
Solution: Step 1: Go to Insert Tab ->From Illustrations Group Click on Shape.
Step 2:  Go to Insert Tab ->Click Rectangle Shape and Drag it on the document.
Step 2:  Click the mouse left button once in the Document and submit the answer.
Step 4:  Click on the Cancel Button and Close Word Application.

Q 36. Use appropriate step to Change the Shape style of given shape.
Solution: Step 1: In the Document Click on shape.
Step 2:  from format tab click on shapes Style.
Step 3:  from Shapes Styles List click on Diagonal Gradient Accent 4.
Step 4:  Click the mouse left button once in the Document and submit the answer.
Step 5:  Click on the Cancel Button and Close Word Application.

Q 37. In the given document, Apply any the Formatting Styles to of given passage.
Solution:  Step 1: Select all Sentences in the document. Bold italic name
Step 2:  Go to Home Tab ->from Formatting Style Group click on one style.
Step 3:  Click the mouse left button once in the Document and submit the answer.
Step 4:  Click on the Cancel Button and Close Word Application.

Q 38. In the given document, Change the paragraph Tab Stop Position to 0.5".
Solution:  Step 1: Select all paragraph of the document. 
Step 2:  Go to Home Tab -> Paragraph Group click on Bottom right Corner point.
Step 2:  Indent and Spacing Tab click on Tabs button.
Step 2:  Set Default tabs Stop Position to 0.5 “.
Step 3:  Click the mouse left button once in the Document and submit the answer.
Step 4:  Click on the Cancel Button and Close Word Application.

Q 39. Change the Document paper size to “Statement ".
Solution: Step 1:  Go to Page Layout Tab ->from left side page Setup Group Click on Size Option.
Step 2: Click on Paper Statement Size from given paper sizes.
Step 3:  Click the mouse left button once in the Document and submit the answer.
Step 4:  Click on the Cancel Button and Close Word Application.

Q 40. In the given document, Apply Heading 1 Style to the all text.
Solution:  Step 1: Select all Sentences in the document. Bold italic name
Step 2:  Go to Home Tab ->from Formatting Style Group click on Heading1 style.
Step 3:  Click the mouse left button once in the Document and submit the answer.
Step 4:  Click on the Cancel Button and Close Word Application.

Q 41. In the given document, Change the case of first sentence to lowercase.
Solution: Step 1:  Select fifth Sentence of the document,
Step 2:  Go to Home Tab ->From Font Group Click lowercase from Change Case.
Step 3:  Click the mouse other place than the selected Sentence in the Document.
Step 4:  Click Cancel and Close Word Application.

Q 42. In the given document, apply font effect “Engrave “to the third line.
Solution: Step 1: Select Fourth Sentence.
Step 2:  Go to Home Tab ->from keyboard press Ctrl + D.
Step 3: From Font Dialog Box Click on  “Engrave “ from Effect section.
Step 4:  Click the mouse left button once in the Document and submit the answer.
Step 5:  Click on Cancel and Close Application.

Q 43. In the given Document, Change Top margin of the page to 3" inches.
Solution: Step 1:  Go to Page Layout Tab ->from left side page Setup Group Click on Margins Option.
Step 2: Click on Custom Margins.
Step 2: From Page Setup Dialog Box Margins Tab increase Top Margin to 3 “and Click on Ok Button.
Step 3:  Click the mouse left button once in the Document and submit the answer.
Step 4:  Click the Cancel Button and Close Application.
	
Q 44. In the Given document, change the Background Color of the page to No Color.
Solution: Step 1:  Go to Design Tab ->from Right side page Background Group Click on Page Color.
Step 2: Click on No Color Option from color Palate.
Step 3:  Hit left button of Mouse in the Document and submit the answer.
Step 4:  Use the Cancel Button to Close the Application.	
 
Q 45. In the given document, Remove Gridlines in the document from view tab.
Solution: Step 1: Go to View Tab ->From Show Section Click on Gridlines.
Step 3:  Click mouse button in the Document and submit answer.
Step 4:  Use Cancel to Close Application.
Q 46. In the Given document, Apply Background Texture to the page.
Q 47. In the given document, set Page Zoom size 75 % from View tab.
Q 48. In the given document, Apply Do Not Copy Watermark to the Document.
Q 49. In the given document, Change the Alignment to Right of heading of given passage.
Q 50 . In the given document, Insert a Rectangle Shape and write a text "Infosoft Computer “on it.
Q 51. Use appropriate step to fill Gradient in the given shape of the document.
Q 52. In the given document, Apply Superscript font effect to 10th Sentence from given Sentences.
Q 53. In the given document, Change the shading of second line. 
Q 54. Change the Document paper size to “A3".
Q 55. In the given document, Apply border box to the document.
Q 56. In the given document, Remove the border from the given page.
Q 57. In the given document, Change the case of second sentence to UPPERCASE.	
Q 58 . In the given document, Change the case of second sentence to UPPERCASE.
Q 59 . In the given document, apply font effect “Subscript “to seventh sentence.
Q 60 . In the given Document, Change Page margin of the Document to Narrow.
Q 61 . In the given Document, Apply Wide margin page set up to the given page.
Q 62. In the Given document, How will you apply Gradient to Background of page.
Q 63. In the Given document, How will you apply any Pattern to Background of Document.
Q 64. In the given document, set Page Zoom size Fit to Text Width.

Leave a comment

Your email address will not be published.